Pogledajte sve kategorije

KAKO ODABRATI KULTIVATOR?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Da bi ste odabrali kultivator u skladu sa vašim potrebama potrebno je odgovoriti na sljedeća tri pitanja.

1. ELEKTRIČNI ILI BENZINSKI

Prvi važan kriterij u odabiru kultivatora je taj da li želite motorni ili električni pogon. I jedni i drugi imaju svojih prednosti tako da ne postoji samo jedan tačan odgovor. Ukoliko obrađujete manju površinu, rasadnika ili plastenika i imate pristup električnoj mreži u svakom trenutku – onda su Villager® električni kultivatori pravo rješenje za Vas. Ako planirate da obrađujete veće površine na otvorenom, onda za Vas imamo široku gamu motornih kultivatora, različite snage, opreme i radne širine.
Izbor je na Vama.

2. NAMJENA

Sama namjena i način korištenja kultivatora u mnogome određuju Vaš izbor. Ako planirate da obrađujete manje, lako dostupne površine – za vas su kultivatori bez transportnih točkova i manje radne širine. Ako ste ozbiljan poljoprivredni proizvođač i planirate da obrađujete velike površine koje nisu blizu jedna drugoj, za vas imamo modele veće snage i radne širine sa transportnim točkovima, opremljene sa više priključnih uređaja.
Snaga i funkcionalnost.

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM na baucentar.ba

3. FREKVENCIJA KORIŠTENJA

Frekvencija korištenja kultivatora je veoma bitan kriterij prilikom izbora istih. Ako planirate da je koristite nekoliko puta u sezoni, onda Vam preporučujemo neki od kultivatora iz narandžaste linije. Sa druge strane, ako ste profesionalac koji sate i sate provodi u radu kultivatorom, onda su za Vas neki od moćnih kultivatora iz “black edition” linije. Crnu i narandžastu liniju ne razlikuje samo boja, već niz tehničkih rješenja, izbora komponenti, materijala i slično.
Crno ili narandžasto?

Izvor: villager.ba