Pogledajte sve kategorije

Šta predstavlja boja Orhideje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Još od davnina u grčkoj je kulturi orhideja označavala plodnost, dok je danas mnogi smatraju “kraljicom cvijeća”. Ovo predivno egzotično cvijeće predstavlja ljubav, ljepotu, šarm i luksuz, a dostupno je u različitim bojama i veličinama. Orhideje u našem Vrtnom Centru možete nabaviti u bijeloj, žutoj, crvenoj, ružičastoj i plavoj nijansi, a s obzirom na boju, ono ima posebno značenje i simboliku, no o tome više u nastavku!

Žuta orhideja

Kada nekome želimo dati do znanja da ga smatramo pravim prijateljem, poklanjamo mu neku posebnu stvar žute boje. Stoga želiš li svima dati do znanja da je tvoj dragi također tvoj najbolji prijatelj, tada odaberi žute orhideje. Ukrasiš pak li i interijer orhidejama žute boje, stvorit ćeš prijateljsko ozračje.

Bijela orhideja

Kako bijela boja predstavlja nevinost, mladost, eleganciju i mir, iz tih su razloga bijele orhideje često viđene na vjenčanjima. Možeš ih koristiti za ukrašavanje interijera, ali i u svadbenom buketu. U svakom slučaju bijele su orhideje nepogrešiv odabir, kako bojom, tako i simbolikom.

Crvena orhideja

Crvenom orhidejom ćeš izraziti ljubav, strast i privlačnost, što su upravo i karakteristike crvene boje. Također, orhidejom možeš pokazati svoju snagu i hrabrost jer je crvena jaka i snažna boja .

Ljubičasta orhideja

Orhideja ljubičaste boje simbolizira poštovanje, odanost i dostojanstvo, a navedene vrijednosti su zapravo jedne od važnih vrijednosti koje trebaš njegovati i u braku. Na poštovanje i odanost prema svom dragom nemoj zaboraviti, kao ni na dostojanstvo koje ne smiješ izgubiti. Iz tog se razloga ljubičaste orhideje često mogu vidjeti u vjenčanom dekoru.

Roza orhideja

Želiš istaknuti gracioznost, radost i ženstvenost odaberi Orhideje roze boje? Orhideje roze boje posebno su lijepe te daju dodatnu notu elegancije, bilo buketu, bilo interijeru.

Plava orhideja

Želiš li pokazati svoju jedinstvenost i unikatnost, u tom su slučaju orhideje plave boje pravi izbor za tebe. One zbog svoje plave boje umiruju prostor u kojem jesu i stvaraju mirno ozračje.

Odabrati najljepšu od ovih prekrasnih orhideja je teško. Ali njihova simbolika ti zasigurno može pomoći u odabiru, s obzirom na to šta želiš izraziti. Sve su predivne, tako da koju god boju odabrali, znamo da će izgledati čarobno.