Pogledajte sve kategorije

Orah chandler – orah koji donosi profit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Chandler je jedna od najprodavanijih sorta oraha. Nastala je na Univerzitetu u Kaliforniji. Poslednjih godina, Orah Cendler je najbolja sorta za nove voćnjake zbog svoje produktivnosti i odličnog kvaliteta oraha.

  • Prinos: Cendler je visoko produktivna sorta. Čendler nosi orahe na 90 posto bočnih grana. Zbog toga nudi veoma visoke prinose. Možete početi da sakupljate voće već 3 godine nakon što ste posadili svoje drveće. Zreli Cendler orah može dati između 40 do 50 kilograma oraha.
  • Kvalitet jezgra i ljuske: Čendler proizvodi velika jezgra veoma svijetle boje. Boja jezgra je važna karakteristika u određivanju cijene prodaje oraha. Orasi koji imaju svetliju boju jezgra prodaju se po višoj cijeni. Njegova jezgra se lako uklanjaju iz ljuske i lako se krckaju na polovine.
  • Veličina stabla: Čendler raste umjereno jako i poluuspravan je. Čendler je pogodan za gustu sadnju, kao što je rastojanje od 6 – 5 metara.Visina drveta oraha Chandler može dostići i do 15 metara. Ali budući da su obrezivani, obično se čuvaju na manjoj visini (obično na 8 do 10 metara).
  • Vrijeme listanja: Čendler je sorta koja kasno lista i cvjeta. Ovo je prednost, jer je manja vjerovatnoća da će biti pogođen mrazom, vaši i jabukovim savijačem.
  • Oprašivanje: Chandler je samooprašavajuće drvo, može da daje orahe bez oprašivača. Ali može vam dati veće prinose kada se koristi sa njim.
  • Uslov Hlađenja: Chandler zahtjeva između 700 do 1000 sati ispod 7°C. Uslov hlađenja je minimalna količina sati koje drvo treba da provede na hladnom vremenu kako bi rodilo. Temperature hlađenja za orah su 0°C do 7 °C.
  • Kada se sadi: Chandler se može saditi od novembra do kraja marta sledeće godine, zavisno od vašeg regiona u Bosni i Hercegovini.

Sadnicu oraha chandler možete pronaći u našem Vrtnom Centru na adresi Rudarska bb, 72240 Kakanj po super cijeni od 23.00 KM. Ukoliko imate pitanja, budite slobodni da nam se obratite putem društvenih mreža OVDJE ili na broj +387 32 554 255 .