Dostava

Dostava robe je moguća jedino na teritoriji Bosne i Hercegovine. Rok za dostavu regulisan je odabirom datuma kupca ili ako je dogovoreno drugačije od strane prodavača i kupca. Dostavu za Trgošped d.o.o. webshop će vršiti Trgošped d.o.o. i ovlaštene kurirske službe na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Po prijemu uplate robu Vam šaljemo odmah sljedeći radni dan ili u roku naznačenom uz svaki odabrani proizvod. Svi proizvodi ponuđeni u webshop-u baucentar.ba su raspoloživi i dostupni. Ukoliko Trgošped d.o.o. iz nekog razloga nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, pravovremeno će kontaktirati Kupca i ovisno o njegovoj želji dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe.

Prodavač se u ponudu webshop-a baucentar.ba obvezuje uvrstiti samo dostupne i isporučive artikle te je iz tog razloga kupac u potpunosti zaštičen od situacije nemogućnosti isporuke nekog od kupljenih proizvoda. Ukoliko se propust ipak dogodi, ili zbog nekog nepredviđenog razloga (više sile ili slično) Prodavač ne bude u mogućnosti isporučiti kupljene proizvode, Trgošped d.o.o. obvezuje se Kupcu izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku od najviše 7 radna dana.

Dostava se obavlja svakim radnim danom te se kupljena roba na željenu adresu se vrši u roku od 7 radnih dana. Dostava se vrši do ulaza u stambeni/poslovni objekat. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već samo do ulaza u zgradu.

Troškovi dostave nisu sadržani u cijeni robe iskazane uz artikl već se dodaju ukupnom iznosu u pregledu narudžbe nakon što kupac upiše informacije o gradu u koji se dostavlja. Troškove dostave sadržavati će i kopiju narudžbe po kojoj se vrši plaćanje, a koja se Kupcu dostavlja na e-mail odmah, nakon što Kupac zaključi narudžbu. Cijena dostave ovisi o vrsti, volumenu i težini robe te potrebne udaljenosti transporta.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda isti pregledati u prisustvu dostavnog radnika. Ukoliko uoči bilo kakva oštećenja, dužan ih je odmah reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, o tome napraviti zapisnik, obrazac kojeg dostavljač ima uza se te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja.

Ukoliko prilikom kupovine, kao način preuzimanja kupljene robe, kupac navede u napomeni i odabere lično preuzimanje robe na adresi prodavača, troškovi dostave se ne obračunavaju.