Uslovi korištenja

Uslovi korištenja

BAUCENTAR.BA

Trgošped d.o.o. pruža uslugu putem internet stranice webshop-a na domeni baucentar.ba. Usluga webshop-a obuhvata online kupovinu, pružanje informacija i upravljanje sadržajem webshop-a. Na domeni baucentar.ba određeni su Uslovi korištenja koji determinišu uslove i pravila kupoprodaje artikala na webshop-u baucentar.ba.

ZAKONSKE ODREDBE

Uslovi korištenja su kreirani i u potpunosti korespondiraju Zakonu o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini, kao i međunarodnim praksama elektronskog poslovanja. Prilikom svake kupovine i transakcije, korisniku su predočeni Uslovi korištenja koje je neophodno prihvatiti da bi se obavila kupovina.

PRISTUP WEBSHOP-U

Webshop baucentar.ba je aktivan 365 dana u godini od 0-24 h. Pristup je omogućen putem web browsera (internet pretraživača) svakom licu koje ima pristup internetu. Po prihvatu Uslova korištenja na webshop-u baucentar.ba svako lice može vršiti online kupovinu. U vrijeme tehničkog obnavaljanja (update) ili nadogradnje (upgrade) podataka webshop baucentar.ba može biti privremeno nedostupan za korisnike.

CIJENE I PDV

Sve cijene na stranicama webshop-a baucentar.ba sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a od 17% te su izražene u BAM valuti i vrijede u trenutku primanja tj. slanja narudžbe. Trgošped d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena bez prethodnih najava.

NARUČIVANJE

Svi proizvodi ponuđeni u našoj stranici mogu se naručiti putem webshop-a ili telefonom i e-mailom: [email protected]. Narudžbe zaprimljene putem webshop-a obrađuju se non-stop, od 00 do 24 sata, 365 dana u godini, a narudžbe zaprimljene telefonom ili e-mailom obrađuju se radnim danima, ponedjeljak-petak 8 – 17 sati, i subotom 8 -13 sati.

PLAĆANJE

Način plaćanja u webshop-u možete odabrati ulaskom u pregled Korpe s odabranim proizvodima. Nakon što izaberete proizvode iz našeg webshop-a, na način da upišete količinu i kliknete “Završi kupovinu”, imate mogućnost odabira načina plaćanja između slijedećih ponuđenih opcija:

Virmansko plaćanje, Kartično plaćanje ili Plaćanje po uzeću. Važno je napomenuti da sve podatke morate tačno unijeti a posebnu pažnju obratiti na broj narudžbe. Da bi nastavili dalje morate označiti polje “Slažem se sa uslovima korištenja i kupovine”. Klikom na jednu od opcija plaćanja završavate naručivanje.

Ukoliko ste odabrali Virmansko plaćanje, potrebno je da uplatite ukupni iznos narudžbe kako bi se narudžba aktivirala za dostavu. Obrada narudžbe se vrši nakon što u našu poslovnicu stigne bankovni izvod o uplati vaše narudžbe.

Ukoliko izaberete opciju “Kartično plaćanje” proces je puno jednostavniji. Dovoljno je samo da unesete broj vaše kartice, CVV kod koji se nalazi na njenoj pozadini i datum valjanosti kartice.

I u ovoj opciji je potrebno da označite polje “Slažem se sa uslovima korištenja i kupovine”. Nakon što kliknete na polje Naplata karticom iznos narudžbe se automatski skida sa vašeg računa i obrada narudžbe se vrši odmah.

Treća opcija plaćanje je “Plaćanje po uzeću” gdje vašu narudžbu plaćate dostavljaču gotovinom prilikom dostave.

DOSTAVLJANJE

Po prijemu uplate robu Vam šaljemo odmah sljedeći radni dan ili u roku naznačenom uz svaki odabrani proizvod. Svi proizvodi ponuđeni u webshop-u baucentar.ba su raspoloživi i dostupni. Ukoliko Trgošped d.o.o. iz nekog razloga nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, pravovremeno će kontaktirati Kupca i ovisno o njegovoj želji dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe.

Prodavač se u ponudu webshop-a baucentar.ba obvezuje uvrstiti samo dostupne i isporučive artikle te je iz tog razloga kupac u potpunosti zaštičen od situacije nemogućnosti isporuke nekog od kupljenih proizvoda. Ukoliko se propust ipak dogodi, ili zbog nekog nepredviđenog razloga (više sile ili slično) Prodavač ne bude u mogućnosti isporučiti kupljene proizvode, Trgošped d.o.o. obvezuje se Kupcu izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku od najviše 7 radna dana.

Dostava se obavlja svakim radnim danom te se kupljena roba na željenu adresu se vrši u roku od 7 radnih dana. Dostava se vrši do ulaza u stambeni/poslovni objekat. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već samo do ulaza u zgradu.

Troškovi dostave nisu sadržani u cijeni robe iskazane uz artikl već se dodaju ukupnom iznosu u pregledu narudžbe nakon što kupac upiše informacije o gradu u koji se dostavlja. Troškove dostave sadržavati će i kopiju narudžbe po kojoj se vrši plaćanje, a koja se Kupcu dostavlja na e-mail odmah, nakon što Kupac zaključi narudžbu. Cijena dostave ovisi o vrsti, volumenu i težini robe te potrebne udaljenosti transporta.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda isti pregledati u prisustvu dostavnog radnika. Ukoliko uoči bilo kakva oštećenja, dužan ih je odmah reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, o tome napraviti zapisnik, obrazac kojeg dostavljač ima uza se te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja.

Ukoliko prilikom kupovine, kao način preuzimanja kupljene robe, kupac navede u napomei i odabere lično preuzimanje robe na adresi prodavača, troškovi dostave se ne obračunavaju.

POVRAT / REKLAMACIJA

Preporučamo vam:

Da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi webshop-a baucentar.ba prilikom izbora artikla.

Da ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena, nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.

Ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda.

Da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili skladištenja) što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili.

Ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga (npr. pregledajte peć ili kamin na način da provjerite otvaraju li se vrata pravilno, odgovara li ispušna cijev otvoru na peći i stoji li peć ili kamin stabilno) i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti.

Da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktirate ovlašteni servis jer bez toga će svaki neovlašteno montirani/pušten u rad proizvod spadati u kategoriju oštećenog proizvoda i za njega nećemo moći izvršiti povrat sredstava.

Pojedini proizvodi imaju specifična svojstva (klima uređaj, kamini i peći, kupaonska galanterija, ugradbena rasvjeta, namještaj koji je potrebno sastavljati te bojleri, kotlovi, grijalice, električni uređaji i sl) zbog kojih nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom. U slučaju nedostatka, vrši se servis, popravak ili zamjena proizvoda od strane ovlaštenog servisa.

Obratite nam se na e-mail adresu [email protected] za obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane webshop-a baucentar.ba

Sve reklamacije vezane za kupljenu robu ili postupanje naših prodajnih operatera, nezadovoljstvo, primjedbe, ali i pohvale, primamo isključivo u pisanom obliku, poštom na adresu „Trgošped d.o.o.,Kakanj, Rudarska bb, 72240 Kakanj“ ili e-poštom na adresu [email protected]

ZLOUPOTREBA KORIŠTENJA

Svaki korisnik baucentar.ba online trgovine slobodnom voljom, za svoje potrebe i na svoju odgovornost koristi sadržaje dostupne na stranici i samovoljno prihvata uslove korištenja. Zabranjeno je korištenje bilo kakvih zlonamjernih programa ili aplikacija u cilju preuzimanja sadržaja sa stranice, također bilo kakvi hakerski napadi na stranicu baucentar.ba su strogo zabranjeni. Svako nedozvoljeno, nezakonito korištenje i korištenje koje se protivi uslovima korištenja stranice baucentar.ba podložno je tužbi.

SADRŽAJ I ODGOVORNOST

Uz proizvode koji se nalaze u webshop-u nastojimo dati što precizniji opis i sliku proizvoda, no unatoč tome, ne preuzimamo odgovornost za tačnost navedenih podataka. U slučaju nezadovoljstva kupljenom robom svaki kupac ima (bez navođenja posebnog razloga) pravo na reklamaciju i povrat sredstava u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Prikazane fotografije mogu biti ilustrativne i ne moraju odgovarati tačnom izgledu proizvoda. Podaci u deskripciji artikla mogu sadržavati greške i podložni su promjenama i izmjenama. baucentar.ba će uložiti sav napor da deskripcija i prikazane slike precizno odgovaraju opisu proizvoda. Kupac ili korisnik webshop-a vrši kupovinu putem svoje slobodne volje i samovoljno procjenjuje tačnost informacija prilikom vršenja kupovine. Trgošped d.o.o. neće biti odgovoran za štetu nastalu time što kupac nije detaljno pročitao informacije koje su naznačene na artiklu, na webshopu baucentar.ba. Odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja i/ili kupovine proizvoda snosi Kupac.

Trgošped d.o.o. nije odgovoran za bilo kakvu štetu ili oštećenja opreme korisnika nastalu prilikom korištenja stranice baucentar.ba. Trgošped d.o.o. nije odgovoran za štete ili nepravilnosti nastale bilo kakvom greškom, prekidom konekcije, brisanjem, kašnjenjem u radu, prenosom, računarskim virusom, neovlaštenim pristupom ili  nekom drugom radnjom.

Na dijelu webshop-a koji je namjenjen za novosti i oglašavanje, oglašivači su odgovorni za materijale koji budu prikazivani kao i da su usklađeni sa Zakonom. Trgošped d.o.o. nije odgovoran  za nepravilnosti ili greške marketingških materijala oglašivača.

Korisnik webshop-a baucentar.ba ne smije koristiti webshop za oglašavanje u bilo kakve komercijalne ili nekomercijalne svrhe. Baucentar.ba je privatno vlasništvo i u vlasništvu je firme Trgošped d.o.o. Kakanj, ID 4218057690003.

Materijali, slike, tekstovi, kao i programerski kod koji se nalaze na webshop-u www.baucentar.ba su pravo kompanije Trgošped d.o.o. Kakanj i zaštićeni su autorskim pravom, žigom i dizajnom. Svako kopiranje, objavljivanje i distribucija bez prethodnog odobrenja firme Trgošped d.o.o. je strogo zabranjeno.

ZAŠTITA PODATAKA

Trgošped d.o.o. obavezuje se štititi lične podatke kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici preduzeća Trgošped d.o.o. kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom plaćanja kreditnim karticama u wedshop-u baucentar.ba, Kupac broj kreditne kartice i druge podatke upisuje izravno u obrazac online plaćanja, koji je sigurnom SSL vezom spojen s našom webshop-om. Podaci o kreditnim karticama kupaca ne pohranjuju se u sistemu webshop-a baucentar.ba te ni na koji način nisu izloženi dohvatu niti neovlaštenom korištenju od strane trećih osoba, uključujući Trgošped d.o.o.